Sauna en zwangerschap

Do’s & dont’s

“Sauna mag, maar liever niet in de eerste 14 weken”

 • Bracht u vóór de zwangerschap al een bezoek aan de sauna dan kunt u ook tijdens zwangerschap gewoon gaan (tenzij u een verhoogde bloeddruk heeft).
 • Er wordt geadviseerd de eerste 3 maanden van een zwangerschap geen massage te ondergaan.
 • Na de 14e week mag de sauna normaal bezocht worden, begin alleen voorzichtig, want door de hormonen kan het zijn dat het lichaam anders reageert dan buiten de zwangerschap.
 • Bij duizeligheid of anderszins akelig gevoel ga dan onmiddellijk uit de sauna.
 • Na die eerste 14 weken is bezoek aan de sauna geen probleem. Saunabezoek is goed voor hart en bloedvaten en helpt een teveel aan vocht uit te zweten. De sauna helpt om de spieren te ontspannen, zeker die van het bekken zodat u minder last hebt van krampen.
 • Luisteren naar uw lichaam zijn de sleutelwoorden voor saunabezoek tijdens zwangerschap.
 • Infrarood cabine is niet toegestaan.
 • De laatste vier à zes weken is het wel aan te raden niet meer in het bubbelbad te gaan en ook het dompelbad over te slaan (er kan al enige ontsluiting ontstaan en daarmee neemt de kans op infectie toe). Neem dus liever een koude douche.

Behandelingen Beauty of Massage en zwangerschap do’s & don’ts

 • Bepaalde pakkingen (o.a. algen, en warmtepakkingen) worden afgeraden tijdens de zwangerschap.
 • Er wordt geadviseerd de eerste 3 maanden van een zwangerschap slechts een hele lichte massage met weinig druk te ondergaan en de onderbuik niet te masseren.
 • Baby’s van moeders die tijdens de zwangerschap werden gemasseerd zijn vaak zeer tevreden als ze geboren worden.
 • Voetreflexmassage kan, maar uitsluitend door een vakkundig therapeut die precies weet welke zones wel/niet behandeld kunnen worden. Vermeld aan de behandelaar dat u zwanger bent voorafgaand aan de behandeling.

Heeft u twijfels bij gebruik van medicijnen of zwangerschap in combinatie met sauna? Raadpleeg altijd eerst uw arts. Als wellnessbedrijf mogen wij geen adviezen geven en kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor medische klachten na saunabezoek. Wij adviseren u ons op de hoogte te stellen van eventuele medische problemen dan wel klachten. Bij bepaalde gezondheidsproblemen kan het wenselijk zijn uw behandeling aan te passen of wij kunnen u een alternatieve behandeling adviseren.

Wij zijn open dus boost uw immuunsysteem!

De faciliteiten zijn geopend (ook beauty & massage) m.u.v. de horeca*. Wél bieden wij u tijdens uw bezoek een hapje & drankje  “To Go” aan om buiten te nuttigen.
Het restaurant is op dit moment te gebruiken als rust- & loungeruimte.

Gun uzelf juist in deze tijd een beauty- of massage behandeling en reserveer deze tegelijk met uw entree online en ontvang 10% korting!

Tip: Geef een massage cadeau (ook zonder saunabezoek) aan iemand die wel wat ontspanning kan gebruiken. Koop hier de cadeaukaart.

De sauna sluit van zondag t/m donderdag om 22.00 uur, u checkt uiterlijk om 21.45 uur uit.  Op vrijdag en zaterdag sluiten we om 22.30 uur, u checkt uiterlijk om 22.15 uur uit. Voor de komende 2 weken zijn wij op maandag en dinsdag tot 17.00 uur geopend (op 23, 24 en 30 november en 1 december).

U kunt dezelfde gastvrijheid verwachten die u van ons gewend bent. Samen zorgen we voor een ontspannen Waterlelie dag. Wij kijken uit naar uw bezoek mits u gezond bent zonder Covid-19 gerelateerde klachten.

Wilt u uw reservering annuleren of verplaatsen dan is dit uitsluitend mogelijk via info@waterlelie.nl

*Eigen consumpties zijn niet toegestaan in ons bedrijf.

0 Winkelwagen Totaal  0,00