Recept tongrolletjes met doperwtencrème en schaaldierensaus

Dit heerlijke, frisse tussengerecht klikt als veel werk maar is zo gemaakt!
Het recept is voor twee personen, bereidingstijd 20-25 minuten.

Benodigdheden:

Tongfilets 4 stuks à 50 gr, of een andere platvis
Ontbijtspek 4 lange plakken
Blikje schaaldierensoep of kreeftensoep
50 ml slagroom
Doperwten uit vriezer 250 gr
Bouillonpoeder 1 theelepel
Klontje roomboter
Bietenblad of een ander eetbaar plantje om mee te garneren
Een paar Hollandse garnalen om mee te garneren

Bereiding:

Begin met de schaaldierensaus, leeg het blikje in een steelpan en laat inkoken tot 1/4. Voeg de slagroom toe en roer goed door. Laat nog kort doorkoken en houd warm voor straks. Terwijl de saus aan het inkoken is zet je de doperwten op in een pannetje met wat water en een klein schepje bouillonpoeder. Kook tot gaar, giet af maar bewaar het kookvocht. Maal de doperwten zo fijn mogelijk samen met de roomboter in een keukenmachine, gebruik het kookvocht om de crème dunner te maken tot je de dikte van appelmoes hebt.

Pak een schone snijplank en leg hierop de plakken spek naast elkaar met wat ruimte ertussen. Leg hier bovenop een visfilet, bestuif met verse peper, rol de twee samen op en steek een kleine houten prikker aan het uiteinde van het rolletje tot aan het midden erin. Zodat deze tijdens het bakken ook in dit model blijft staan. Doe dit 4 x. Bak ze in roomboter rondom goudbruin aan in ongeveer 4 minuten. Verwarm je borden en zorg dat alle warme componenten goed warm zijn.

Leg met een eetlepel een flinke schep doperwtencrème links van het midden van het bord. Plaats de lepel verticaal in de crème en trek de crème door naar de andere zijde van het bord helemaal door tot aan de rand. Leg de tongrolletjes aan beide zijden van de crème tegen de crème aan maar niet erop. Laat de schaaldierensaus voorzichtig vallen over 1 van de rolletjes en zorg dat het geen zwembad wordt, de overgebleven saus kan je nog aan tafel erbij zetten. Garneer met de bietenblad en Hollandse garnalen.

Drink met een goed glas droge witte die hoog in de zuren en/of citrus tonen zit.

Bon Appétit!

0 Winkelwagen Totaal  0,00