Ook zin in net even een andere salade? Onze chef Barthyl deelt dit recept van een groene lentesalade met sugarsnaps, veldsla en asperges.
Het recept is voor twee personen.
Benodigdheden:
100 gr veldsla
100 gr sugarsnaps
4 asperges
4 kwarteleitjes
50 gr Parmezaanse kaas geschaafd
50 gr rauwe ham
1 eetlepel truffelmayonaise
1 theelepel appelciderzijn
Olie om in te bakken
Peper en zout
Bereiding:
Blancheer de sugarsnaps zeer kort in gezouten water, spoel koud in ijswater, giet af en zet koud. Schil met een dunschiller de asperges eerst rondom. Schil er dan lange plakken van, zet op ijswater, giet pas af als je de borden gaat opmaken. Bak van de kwarteleitjes kleine spiegeleitjes door ze in een grote koekenpan los van elkaar te bakken met een beetje olie, dus met ruimte tussen elk eitje. Breng op smaak met peper en zout.
Roer de appelciderazijn en truffelmayonaise door elkaar en maak eventueel nog iets dunner met een paar druppels water. Meng in een kom de veldsla, sugarsnaps, asperges en dressing door elkaar en verdeel over twee borden. Garneer tot slot de salade met de rauwe ham, kwarteleitjes en Parmezaanse kaas.
Bon Appétit!
Wellnessresort de Waterlelie
Oudestreek 47
9354 AD Zevenhuizen (Gr)
Deze website maakt gebruik van ‘cookies’. Dit doen we om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. Met de cookies kunnen we de manier waarop de website wordt gebruikt vastleggen en analyseren. We willen hiermee de website optimaliseren voor een betere ervaring. Klik hier voor meer informatie over de cookies die wij gebruiken.