Groene Sauna

Bij De Waterlelie vinden we duurzaamheid ongelooflijk belangrijk. Comfort van de gast én duurzaamheid staan dan ook bovenaan onze prioriteitenlijst. Voor onze visie en uitvoering op het gebied van duurzaamheid zijn wij beloond met het Green Key Certificaat. We zijn daar bijzonder trots op! Vooral omdat wij de eerste sauna in Nederland zijn die dit belangrijke certificaat heeft behaald. Accommodaties met een Green Key voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO.

Warmte-terugwin-systeem voor zwembad
Als de groenste sauna van Nederland hebben wij talloze initiatieven genomen om de duurzaamheid permanent te verhogen. Zo hebben we een warmte-terugwin-systeem bedacht voor de zwembaden buiten. Een deken van 65.000 isolerende holle balletjes, waar gewoon tussendoor gezwommen kan worden, houdt de baden in de winter goed op temperatuur. Hiermee wordt ruim 60% aan energie bespaard. In het voorjaar en gedurende de zomerperiode blijven de baden (door zonnecollectoren en door warmte uit het terras) zonder de isolatiedeken van balletjes op temperatuur. De temperaturen zijn 31°C voor het warme-  en 21°C voor het koude bad. Bij voldoende zon leveren de zonnecollectoren voldoende energie om de buitendouches en het zwembad te verwarmen. En door watercirculatie, in de 6km buizen onder het terras, wordt in de zomer warmte aan het terras onttrokken (het wordt gekoeld, omgekeerde vloerverwarming). Hiermee wordt het zwembad verwarmd.

Een greep uit onze duurzame keuzes:

  • Biologische wijnen, biologisch ijs, organic food, streekproducten.
  • Biologische massage- en beautyproducten.
  • De geuren die gebruikt worden zijn voor 80% natuurlijk.
  • Lichtsensoren worden aangebracht , water-ver en hergebruik daar waar mogelijk.
  • Biologische schoonmaak- en wasmiddelen, Ecologische wasprogramma’s.
  • Automatisering van reserveringen zonder papierverspilling (code is afdoende).
  • Glazen flessen tafelwater (gezuiverd)  in plaatst van plastic flesjes.

Vitaal water – ‘Happy’ water

In Wellnessresort de Waterlelie bent u omgeven door puur vitaal water. Vitaal water is water in oorspronkelijke kristalstructuur. Water dat over oerkracht beschikt, heel anders dan gewoon kraanwater. Het is gezond, zacht, heerlijk van smaak en heeft een genezende werking.

Vitaal water heeft een reinigende en vitaliserende werking. Bent u omgeven door vitaal water (douchen, zwembad of whirlpool bijvoorbeeld) dan is dit effect voelbaar. Zeker ook het drinken ervan is heilzaam. Daarnaast kan het de energie in de directe omgeving positief beïnvloeden en draagt het bij aan een ontspannen en prettige sfeer.

Water dat uit de kraan komt, is gevoelsmatig (en ook scheikundig) schoon en gezond, echter niet vitaal, ondanks het feit dat het soms zelfs tientallen malen is gezuiverd.

Vanaf 1 juli weer open!

Helaas hebben ook wij vanwege de Corona maatregelen ons bedrijf moeten sluiten. Zoals het nu lijkt mogen wij 1 juli 2020 onze deuren weer openen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om te reserveren. Dit zal rond 16 juni weer mogelijk zijn.

Wij hopen u snel weer welkom te heten voor een ontspannende dag bij de Waterlelie. Heeft u vragen over het verplaatsen van reserveringen of geldigheid van bijvoorbeeld uw badenkaart? Kijk dan op deze pagina.

Wij hopen u binnenkort weer gezond terug te zien.

Het team van de Waterlelie.

0 Winkelwagen Totaal  0,00